Zoek op term

Paaswake in de Paterskerk

za. 30 mrt. 2024 (afgelopen)

Paaswake in de Paterskerk

Het is niet toevallig dat het Paasfeest en het begin van de lente samenvallen. Na de donkere periode van de winter komt de natuur weer tot leven en dit geldt ook voor de mensen. Met de eerste tekenen van de lente ontstaat er als vanzelfsprekend  een nieuwe energie. De natuur laat ons weten: het licht heeft het gewonnen van de duisternis!

Minderbroeder franciscaan Gerard Heesterbeek ofm en Gemengd Koor Creatura organiseren de Paaswake 2024 in de Paterskerk van Weert. Pater Heesterbeek zal spreken over de relatie tussen de lente en het Paasfeest én de kracht van het leven.

Gemengd Koor Creatura zingt onder meer Wenn ich einmal soll scheiden van J.S. Bach, deel uit het Gloria van Vivaldi en Look at the world van John Rutter. Het koor staat onder leiding van dirigent Math Dirks. De begeleiding is in handen van pianiste Marina Lazar.

Deze paasviering wordt gehouden in een décor van vaandels uit de collectie van Museum W. Deze vaandels geven een indruk van de rijke geschiedenis van de stad Weert.

De Paaswake is op zaterdagavond 30 maart 2024 in de Paterskerk van Weert (Biest 43). De viering begint om 19.00 uur en vanaf 18.30 uur is de Paterskerk geopend. De toegang is gratis.

VerbergenInformatie
Vanaf 18.30 uur is de Paterskerk geopend
VerbergenPaterskerk
Gemengd Koor Creatura
Paterskerk
Biest 43
6001 AP Weert
Nederland
06 139 150 68