Zoek op term

Gezocht: ‘Plat-kallende Vertalers’ - Kom naar de Informatieavond

di. 14 mei. 2024 (afgelopen)

Gezocht: ‘Plat-kallende Vertalers’ - Kom naar de Informatieavond

Ben jij bekend met het Weerts, Nederweerts of Ospels dialect? En ben je enthousiast om een hoofdstuk uit de lesmethode "Leef Limburgs" te vertalen? Dan ben je van harte uitgenodigd om te komen helpen! Bezoek de informatieavond bij Bibliocenter Weert op 14 mei om 19.30 uur.

Leef Limburgs
"Leef Limburgs" is een cursus speciaal ontworpen voor mensen die nog geen Limburgs spreken. De focus ligt op spreek- en luistervaardigheden, met daarnaast aandacht voor culturele achtergronden, bekende liedjes, uitspraken en een vleugje geschiedenis van de taal. In Heerlen, Venlo, Roermond en Echt wordt de cursus al met veel enthousiasme gegeven.

Vanaf september 2025 gaat de cursus "Leef Limburgs" in Weert van start. Om dit mogelijk te maken, moeten de vertalingen naar het Weerts voor die tijd gereed zijn. Daarom zoekt Bibliocenter vertalers, maar ook mensen die interesse hebben om vanaf 2025 Limburgs les te geven, zijn van harte welkom.

Wat ga je doen?
Samen met een groepje vrijwilligers vertaal en verrijk je het cursusboek en het bijbehorende audio- en videomateriaal met lokale voorbeelden. De periode van juni 2024 tot en met april 2025 is hiervoor uitgetrokken. Uit ervaring in andere regio’s is gebleken dat er per hoofdstuk ongeveer 15 tot 20 uur werk nodig is. Je kunt zelfstandig aan de slag gaan, maar samenwerking is ook mogelijk. Bij het vertalen volg je de opzet, thematiek en didactische keuzes van de lesmethode, maar geef je ook een specifiek Weertse invulling aan de woorden, grammatica, historisch taalkundige en culturele achtergronden. Enige taalvaardigheid en kennis van de omgeving zijn gewenst. Er is begeleiding vanuit het Hoes veur 't Limburgs en voor elke vrijwilliger is er een kleine vergoeding beschikbaar.

Zin om te helpen?
Deze avond is de startbijeenkomst bij Bibliocenter Weert. Hier krijg je meer informatie, kun je vragen stellen en je aanmelden als vertaler en/of cursusleider. Laat even weten of je aanwezig bent door je aan te melden via de website: https://bibliocenter.op-shop.nl/5256/gezoch-platkallende-vertalers/14-05...

VerbergenBibliocenter
Bibliocenter
Bibliocenter
Wilhelminasingel 250
6001 GV Weert
Nederland