Zoek op term

Parijs: kunstgeschiedenis van een unieke stad

vr. 24 mei. 2024 (afgelopen)

Parijs: kunstgeschiedenis van een unieke stad

Parijs, een stad die vrijwel iedereen ooit heeft bezocht, maar die toch altijd iets nieuws te bieden heeft. De Lichtstad verwelkomt je met een overvloed aan kunst, geschiedenis en een unieke sfeer die moeilijk te omschrijven is. Op vrijdag 24 mei om 19.30 uur bij Bibliocenter Weert, neemt Krzysztof Dobrowolski-Onclin je mee op een reis om de unieke charme van Parijs te herontdekken.

Focus op Kunst
Tijdens deze lezing volg je de Franse hoofdstad vanaf het prille begin tot aan de meest recente ontwikkelingen, met de nadruk op kunst. Van de majestueuze kathedralen tot het beroemde Louvre, en van middeleeuwse beeldhouwwerken tot de werken van de impressionisten. Natuurlijk wordt ook de iconische Eiffeltoren besproken, maar deze avond draait niet alleen om de 'highlights'. Krysztof belicht ook minder bekende, maar daarom niet minder interessante aspecten. Wist je bijvoorbeeld dat het Franse woord 'boulevard' zijn oorsprong vindt in het Nederlands?

Krzysztof Dobrowolski-Onclin
Krzysztof Dobrowolski-Onclin is cum laude afgestudeerd in de kunstgeschiedenis en Franse letterkunde, en heeft gestudeerd aan universiteiten in Amsterdam, Parijs en Krakau. Sinds 2006 geeft hij cursussen en lezingen over kunstgeschiedenis, zonder zich te beperken tot een specifiek onderwerp of specialisme.

Aanmelden
Mis deze avond niet, meld je aan via de website van Bibliocenter: https://bibliocenter.op-shop.nl/5213/parijs-kunstgeschiedenis-van-een-un...