Zoek op term

Galerie & Beeldentuin Molenhof

Galerie & Beeldentuin Molenhof

Al meer dan twintig jaar begeeft de Weerter kunstenaar Ton Piepers zich op het pad van de schilders-, beeldhouw- en boetseerkunst. In deze periode hebben zijn uitingen van expressie een grote vlucht genomen. Vele weten zijn werken te waarderen, wat zich onder meer uit in een groot aantal exposities in binnen- en buitenland.

De beeldhouw- en boetseerwerken kenmerken zich door hun levensechtheid en eenvoudige grootsheid. Zijn schilderkunst getuigt van een bijzonder gevoel voor kleuren en expressiviteit. Voornamelijk de mens is een onuitputtelijke bron van inspiratie. In uiteenlopende variaties, bijvoorbeeld he tontstaan van de mens, zwangerschap of naaktbeelden. Liefdesbeelden, die de mens in allerlei vormen uitbeelden, ongeacht de geaardheid en uiterlijke kenmerken, 'want wie is er nu volmaakt"

Hoofdthema's in zijn werken zijn de termen SAMEN, waarmee hij de liefde voor de mens samenvat en VREDE, waarin hij zijn gevoelens en engagement voor de ontheemde mens zoals zwervers, daklozen, asielzoekers en andere verschoppelingen kan vormgeven.

Het doel van de kunst

Elke kunstenaar heeft zijn motivatoren. De innerlijke drang, de expressiemogelijkheid, de vertaling van gedachten en gevoelens. In de meeste gevallen erg persoonlijke motieven. Ton Piepers heeft een belangrijk extern motief; de mensen van Sri Lanka. De revenuen van zijn kunstzinnige arbeid komen ten goede aan ontwikkelingsprojecten op dit eiland te zuiden van India. Voor dit doel werkt Ton Piepers samen met de stichting F.H.P. van Herman Steur.

VerbergenLocatie- en contactgegevens
Galerie & Beeldentuin Molenhof
Ton Piepers Art & Gallery
Beekstraat 34, 6001 GJ Weert
Louis Regoutstraat 5A
6006 LK Weert
+31 6 51 98 89 65