Zoek op term

Weert makkelijk bereikbaar

Per Spoor
Station Weert is gelegen aande spoorverbinding Eindhoven-Roermond en heeft rechtstreekse intercityverbindingen via Utrecht en Amsterdam met Alkmaar in het noorden en Maastricht/Heerlen in het zuiden. Verder ligt de stad aan de spoorverbinding de IJzeren Rijn. Een deel van de IJzeren Rijn, tussen Weert en hetBelgische Neerpelt, is momenteel niet in gebruik, maar er zijn plannen om de oude spoorverbinding met Neerpelt weer te hervatten.

Over De Weg
Weert ligt net ten zuidwesten van de snelweg A2. Via de afritten 38, 39 en 40 is de stad gemakkelijk te bereiken. Verder verbindt de provinciale weg N280 de stad met Roermond. De N292 verbindt de stad met het Belgische Maaseik.

Met De Bus
Het busvervoer in Limburg wordt uitgevoerd door Veolia. Verschillende buslijnen hebben een halte in Weert liggen. Vandaar dat het vanuit Weert gemakkelijk is om met debus naar de omliggende kerkdorpen te reizen of zelfs naar grotere plaatsen in de omgeving zoals Venlo, Sittard of Roermond. Verder is het ook mogelijk om met een Brabantse vervoersmaatschappij naar deBrabantse dorpen en steden te reizen. BBA (tegenwoordig ook een onderdeel van Veolia Nederland) en Hermes verzorgen vervoer vanuit Weert richting Eindhoven.

Over Het Water
Door Weert loopt de Zuid-Willemsvaart. Dit kanaal verbindt Maastricht met ‘s-Hertogenbosch en is dus een belangrijke waterweg door Zuid-Nederland. Weert beschikt over een haven waar vrachtschepen kunnen laden en lossen. Verder is er voor plezierjachten ook een passantenhaven bij het centrum van de stad. In de stad liggen twee beweegbare bruggen die mooi zijn gerenoveerd.

www.dewillemsroute.eu

Vanuit De Lucht
Als laatste is Weert ook via de lucht bereikbaar. Weert beschikt zelf niet over een vliegveld, maar in de aangrenzende gemeente Cranendonck, in het dorp Budel, ligt wel een vliegveld. Dit vliegveld, genaamd “Kempen Airport”, wordt voornamelijk gebruikt voor recreatiedoeleinden en zakenvluchten.

Meer informatie

VVV Weert, Vestiging Bruna
Markt 11, 6001 EJ Weert
Telefoon (0495) 53 42 11
www.vvvweert.nl, vvvweert@kpnplanet.nlwww.weert.nl/parkeren.html